ICStats White dealer webservices

ICStats White dealer webservices brengen dealers de mogelijkheid uitgebreide statistieken volledig in eigen huisstijl te publiceren. De webservices zijn zo ontworpen dat deze naadloos aansluiten bij ieder CMS.
Deze intergratie zorgt ervoor dat website structuur en nieuwe pagina's direct overgenomen kunnen worden in de statistieken.
U als dealer hoeft zich niet meer druk te maken over het toevoegen van nieuwe pagina's. Alles gaat automatisch.

 

Structuur

De ICStats white dealer webservice heeft een open structuur. Dealers kunnen via Internet standaarden als SOAP en XML communiceren met de ICStats database.
De structuur van ICStats ziet er als volgt uit:

Per rapportage maakt een White dealer een template die geïnstalleerd zal zijn op de webserver van de dealer.

Dealers kunnen zelf bepalen welke techniek zij gebruiken om te communiceren met de ICStats webservices. ICStats adviseert om gebruik te maken van SOAP. SOAP is beschikbaar voor alle recente programmeertalen als ASP.NET, PHP en JAVA.
Naast SOAP kan er ook gekozen worden om gebruik te maken van standaard HTTP Get en Post headers om te communiceren met de ICStats webservices. HTTP headers bieden dezelfde rapportages als het SOAP protocol, maar deze zijn niet volledig object georiënteerd.

Beschikbare services

Wij zijn op dit moment druk bezig onze webservices te testen. Graag ontvangen wij ook feedback van onze dealers. ICStats webservices is opgedeeld in twee onderdelen:

Voor een gedetaileerde beschijving van alle methodes per service, klik op de desbetreffende service.
Let wel,

Demo asp.net

Om de webservices in actie te zien, is er een demo pagina gemaakt, waarin de rapportage Techniek wordt opgevraagd. Bij deze demo is ook een uitgebreide toelichting toegevoegd.

ICStats proxy

Een ICStats proxy op uw eigen webserver zorgt ervoor dat de url www.icstats.nl niet meer zichtbaar is, en dat speciale websites zoals Flash of SSL websites gewoon gemeten kunnen worden.
Met de ICStasts proxy installeert de dealer een script op zijn webserver dat fungeert als doorgeefluik.
Alle metingen lopen vanaf dan via de webserver van de dealer.

Voor meer informatie over het gebruik of installeren van de ICStats proxy kunt u contact opnemen met techniek@icstats.nl.